Skvaller, mutor och goa gubbar i Göteborg

Inte helt oväntat så är Marcus Allbäck är nu misstänkt att ha deltagit i farsans mörkerbusiness.

Inte helt oväntat med tanke på att han för ganska länge sen som lovande, ung fotbollstalang satt på pappa Stefan Allbäcks kontor och gjorde en del kontorsgöromål. Jag har ingen aning om nivån på hans intresse för administration av en ändlös rad fakturor och följesedlar men gissar att han, med tanke på hans framgångar som fotbollsspelare, inte hade speciellt mycket fokus på pappersarbete. Om det for förbi lite märkligheter så märkte han nog inte det.

Nu verkar det i och för sig vara hans egen kåk som är föremål för misstankarna och vem som betalt för den. Det vore ju solkigt och riktigt jävla lågt om han som välbetalt proffs har sysslat med sånt i mogen ålder. Synd på en go gubbe i så fall. GP, DN, SVD och Aftonbladet skriver om det. Storbloggaren Svensson också.

Marcus verkar ta det rätt coolt. Hoppas han har på fötterna.

—–

Härvan med Hjällbobostäder, Ale Betongborrning och PEAB verkar vara smaskig men tyvärr får vi inte in något gott skvaller. Det går bra att skicka in till bloggen, vi tar emot det med glädje.

—–

En annan härva rör sig runt NCC och påstådda konstigheter med ett förråd hemma hos en anhörig till en en tjänsteman. Om det vet jag inget. Däremot verkar det stå klart att den på NCC som bär hundhuvudet fick sparken. Enligt ryktet fick han beskedet att det i dagsläget tyvärr inte går att göra på annat sätt. För tio år sen hade det varit en varning och sen köra vidare men nu är det morsning och goobye. Poäng till de granskande journalisterna.

Nu behöver den f.d. NCC-chefen inte stämpla på a-kassan resten av livet. Han har omsatt över 40 miljoner på sin verksamhet i byggservice. Det är riktigt mycket pengar. Han lär bli överöst med jobbförslag från alla.

Möjligen inte från PEAB eller Allbäck kanske då men av rätt många andra 🙂

—–

En reaktion på ”Skvaller, mutor och goa gubbar i Göteborg

  1. Förmodligen är det mer till din nackdel att ha påtalat oegentligheter, än att ha stått för dem själv, när du söker vidare jobb i branschen.

Lämna en kommentar